Main » 2013 » November » 22 » “Romantičari“ sa Drine na tronu
19:19
“Romantičari“ sa Drine na tronu

U 6 posljenjih mečeva sve pobjede. Primili samo 12 golova. Pohvale navijačima.
U nedjelju, po završetku meča u Usori, kada su pobijedili odličnu momčad domačina (1:0), nastalo je veliko slavlje među igračima, stručnim,štabom, navijačima, jer tim trijumfom, šestim uzastopnim po redu, ekipa Goražda postala je jesenji šampion druge lige-centar. Iako im nogometni „znalci" pred početak prvenstva nisu davali ni gram šanse da će biti šampioni, nego naprotiv, da će se, čak boriti za opstanak u ligi, nogometni „romantičari" sa Drine su ih svojim sjajnim igrama, a pogotovo rezultatima, na najbolji način demantovali. Posebno briljantno „romantičari" su odigrali drugi dio jesenjeg prvenstva, jer su redom „padali" Stupčanica, Hrid, Borac, Krivaja, Rudar i Usora. U svim tim mečevima nogometaši Goražda, predvođeni sa klupe vrsnim nogometnim znalcem Seadom Gabelom, demonstrirali su igru za „dušu i sjećanje". Igrali su maštovito, napadački od prvog minuta u svakom susretu, borbeno, požrtvovano, i produkt takve igre i zalaganja, je jesenji naslov prvaka, čist kao suza. Svi igrači koji su nosili dres „romantičara" sa Drine disali su kao jedan, željeli su cijeloj bih nogometnoj javnosti pokazati da se je u Goraždu uvjek igrao dobar nogomet, i da će i ubuduće to isto tako biti.

Jedan od najiskusnijih igrača u ekipi Jasmin Šuntić, po završetku meču protiv Usore, rekao nam je, u ime saigrača, sljedeće:
- Ova titula je proizvod naših odličnih partija u cijelom prvenstvu. Zasluženo smo jesenji prvaci, jer u svakom meču smo pružili maksimum borbensti i znanja. Svi moji saigrači zaslužuju čestitke za sve što smo demonstrirali u svakom susretu, i na svakom stadionu gdje smo igrali, a gdje su nas čak i navijači naših rivala nagrađivali salvama aplauza na otvorenoj sceni za našu prikazanu igru. Postigli smo 34 gola, a primili samo, najmanje od svih ekipa, svega 12, a što je još pokazatelj da smo zasluženo na tronu. Na kraju, moram da se zahvalim našim vjernim navijačima na velikoj podršci u svakom susretu i oni su nam često bili 12 igrač na terenu, a obečajem da čemo i u nastavku prvenstva, uz njihovu podršku, igrati još i bolje i vratiti Goražde u društvo prvoligaša.

Antrf: Oni su šampioni

Čulov, Kamenica, Prolaz, Ferhatović, Isaković, Ađem, Šuntić, Drljević, Čakar, Jelić, Oković, Raščić, Hađić, Omanović, Lepenica, Gabela, Reko, Džebo.

Šef stručnog štaba; Sead Gabela,

Generalni sekretar: Mevludin Ahmetspahić.

Šuntić: Igrat čemo u prvoj ligi

(breza-x)
Category: Sport | Views: 381 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus