Main » 2011 » August » 25 » Sa ovakvom policijom možemo u Europu
23:26
Sa ovakvom policijom možemo u Europu


Jutro, 27. juni 2011. godine. Rani sati. Supruga, dvoje maloljetne djece i ja putujemo na Jadran. Pjevamo nezaboravne hitove Zdravka Čolića i Crvene jabuke.

Jutro, 27. juni 2011. godine. Rani sati. Supruga, dvoje maloljetne djece i ja putujemo na Jadran. Pjevamo nezaboravne hitove Zdravka Čolića i Crvene jabuke.
Na ulazu u Goražde semafor nas na trenutak zaustavlja, ali pjesma i dalje traje. U trenutku primijetim da ispod haube moga dvadesetogodišnjeg auta izlazi dim. Mada još nije upaljeno zeleno, prođem naprijed i zaustavim se sa strane da ne ugrozim automobile u koloni koja se formirala iza mene. Pjesmu je zamijenio plač djece. Brzo smo napustili auto. Otvorio sam haubu ispod koje je kuljao dim. Odmor nam se pretvorio u pakao.
U svakoj nesreći ima i sreće. Istog trenutka nam je prišla policijska patrola i ponudili su nam svoju pomoć. Moglo je da se desi bilo šta, mi više nismo bili sami i izgubljeni. U patroli su bili policajci Hajrudin Forto i Zijad Hodžić. Ubrzo su zaustavili poznanika automehaničara koji je ustanovio uzrok havarije i telefonom pozvao servis da nas primi.
U pratnji policijskog auta stigli smo do servisa, gdje su policajci sačekali da stignu radnici i zamolili ih da nas uzmu u prioritet zbog puta koji nas očekuje i male djece.
Kvar je otklonjen, a mi smo krenuli dalje prema Jadranu, sa nevjericom da postoje tako profesionalni, obrazovani i kulturni policajci na ovom našem Balkanu.
Taj događaj daje vjeru da možemo biti dio Evrope, a prije svega da možemo biti ljudi.

(Oslobođenje)
Category: Razno | Views: 454 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus