Main » 2012 » Juli » 29 » Šaban i Keba nepoželjni u Goraždu
22:18
Šaban i Keba nepoželjni u Goraždu


Tihićeva SDA političkim igrama smanjila je budžet za Festival prijateljstva za čak 25.000 evra, kako ne bi mogli da gostuju Šaulića i Kojić, jer moguda izazovz međunacionalne tenzije

Vadajuća politička garnitura u Goraždu sa SDA Sulejmana Tihića na čelu raznim podmetačinama srozali su organizaciju Festivala prijateljstva.

Naime, političkim igrama smanjili su budžet za Festival prijateljstva za čak 25.000 evra, zbog čega menadžeri neće moći da dovedu u Goražde Šabana Šaulića i Dragana Kojića Kebu.

- Oni se ponovo pozivaju na izlizanu priču da bi to moglo pogoršati međunacionalne  tenzije između Srba, koji bi iz Višegrada, Rogatice i Foče došli u Goražde na Šabanov koncert, domocilnih Bošnjaka iz Goražda, te velikog broja ljudi iz dijaspore koji su na godišnjim odmorima. To su sve laži. Predočili smo im plan osiguranja koncerta, ali ga oni nisu ni razmatrali. Verovatno se na ovaj način svete građanima Goražda što im nisu na prošlim opštim izborima dali većinsku podršku, pričaju nam neki od odbornika Skupštine.


(kurir-info.rs)
Category: Razno | Views: 862 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus