Main » 2014 » Juli » 17 » SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ŽRK GORAŽDE: Spremni smo za nove pobjede
21:59
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ŽRK GORAŽDE: Spremni smo za nove pobjede

Nakon niza provedenih aktivnosti u posljednjih deset dana, na večerašnjoj sjednici UO ŽRK-Goražde, zaključeno je kako uprkos prognozama pojedinaca, ovaj klub će spremno dočekati početak prvenstvene sezone u Premijer Ligi BiH za rukometašice. Također iz Uprave kluba večeras su saopštili kako će na zadovoljstvo brojnih navijača i istinskih prijatelja ŽRK-Goražde , rukometašice sa Drine biti jedini BH-a predstavnik na međunarodnoj rukometnoj sceni .

Također , večeras su i definitivno dogovorene sve pojedinosti oko angažmana trenerskog dvojca Djana-Popović, koji će u narednoj sezoni predvoditi goraždanke u pohodu na nove uspjehe. Kada je riječ o igračkom kadru, definitivno su dogovoreni svi detalji oko nastavka saradnje sa Marijanom Sorak, kao i angažmana jedne od najboljih golmanica u BiH , Blaženke Pandža. Također iz uprave kluba navode kako su u završnoj fazi dogovori oko nastavka saradnje sa jednom od najboljih igračica ovoga kluba čije ime uprava, poštujući želju te igračice, za sada neće objelodaniti.

Iz Uprave ŽRK-Goražde, izrazili su žaljenje zbog odlaska nekih igračica koje su zbog nastavka školovanja ili potpunog prekida karijere , odlučile napustiti klub. Svima njima , večeras je odato priznanje za sve što su učinile za ovaj klub uz želju za uspjehom na sportskom i privatnom planu.

Uprava smatra da uz postojeći vlastiti igrački kadar te uz pojačanja, ŽRK-Gorazde i naredne sezone objektivno može računati na visok plasman. Istovremeno upućena je zahvalnost Vladi BPK-Goražde, Općinskom načelniku Goražda kao i sponzorima ekipe na dosadašnjoj uspješnoj saradnji ali i njihovim najavama kako će finansijski podržati odlazak ŽRK-Goražde na evropsku scenu.

Upravni Odbor je takodjer večeras jednoglasno prihvatio incijativu grupe rukometnih trenera i bivših igrača za osnivanjem zajedničke ženske i muške rukometne akademije u Goraždu , koja će sasvim sigurno, umnogome doprinijeti razvoju i unaprijeđenju muškog i ženskog rukometa u gradu na Drini.

I na kraju, UO ŽRK-Goražde izražava veliku zahvalnost brojnim iskrenim prijateljima kluba koji su posljednjih dana izrazili bezrezervnu podršku klubu u nastojanju da i naredne sezone biljezi uspjehe. Ali ovoga puta i na međunarodnom planu.

 

Category: Sport | Views: 289 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus