Main » 2014 » Februar » 4 » SBB i u BPK predstavlja opoziciju i ne podržava Vladu
17:01
SBB i u BPK predstavlja opoziciju i ne podržava Vladu

Veliku pažnju javnosti u BPK Goražde izazvao je intervju predsjednika Kluba poslanika Saveza za bolju budućnost Muamera Omanovića u programu Radio Goražda. Pored ostalog, Omanović je kazao da u skladu sa odlukom Predsjedništva i Glavnog odbora, SBB i u BPK predstavlja konstruktivnu opoziciju i ne podržava vlade ni u jednom kantonu, pa tako ni aktuelnu u Goraždu.
 
Brojne pozitivne komentare izazvala je i informacija da Omanović cjelokupan iznos paušala u Skupštini BPK Goražde usmjerava u stipendiranje mladih i da trenutno na ovaj način podržava školovanje pet studenata i srednjoškolaca.
 
0U nizu vijesti o enormnim i nezasluženima primanjima funkcionera ova vijest je prepoznata kao rijedak primjer solidarnosti političara sa građanima.
 
- SBB je svojim glasačima obećao da će svaki izabrani zvaničnik ili nosilac bilo koje funkcije biti u obavezi da stipendira najmanje jednog studenta ili srednjoškolca. Ja sam želio da pomognem što više mladih ljudi, jer još uvijek i ja pripadam toj populaciji, kojoj je potrebno više od deklarativne i podrške tokom izborne kampanje. Ovaj put je rečeno da sam to ja, ali ima nas još u SBB koji poklanjaju cjelokupne paušale u vidu stipendija ili donacija porodicama kojima je to potrebno. Četiri vijećnika SBB-a, koji imaju znatno manje paušale u odnosu na druge nivoe vlasti, također poput mene stipendiraju jednog ili više mladih ljudi – istaknuo je Omanović.

(Avaz)
Category: Goražde | Views: 197 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus