Main » 2015 » June » 12 » SIM Dani radosti u Goraždu (FOTO)
12:52
SIM Dani radosti u Goraždu (FOTO)

FOTO: Damir Hajdarbašić

U Goraždu je održano takmičenje u Igri između dvije vatre “SIM dani radosti”, kao uvertira u BH Telecom  Sportske igre mladih 2015. godine.  Dvadeset i dvije ekipe djevojčica i dječaka od prvog do petog razreda osnovne škole, ispunile su osmijesima i uzvicima navijanja  gradsku dvoranu “Mirsad Hurić”. 

Desetogodišnji Adin Agović iz ekipe “Strijelci” je rekao da mu je ovo već drugi put da učestvuje: “Super  je bilo i jedva čekam da Igre ponovo dođu u naše Goražde.”

Ponosni smo što možemo i ove godine predstaviti projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, te uz finansijsku podršku USAID-a. Cilj projekta je promovirati fer plej, prijateljstvo, solidarnost, toleranciju i sve lijepe stvari koje čine naše djetinjstvo. 
Prvo mjesto je osvojila ekipa Zmajevi goraždanski, drugo mjesto je osigurala ekipa Ljiljani, dok je treće mjesto osvojila ekipa Drinski biseri.
A Sportske igre mladih će i ove godine u potpunosti besplatno okupiti male bh. sportiste iz svih dijelova BiH.  Djevojčice i dječaci će imati priliku takmičiti se u 10 sportova: nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah i igra ‘između dvije vatre’, u dvije starosne kategorije: 2000. godište i mlađe i 2004. godište i mlađe.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, PredragMijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanići mnogi drugi.

 

 

 

PRESS služba SIM

 

Category: Sport | Views: 220 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus