Main » 2013 » June » 18 » Sportisti iz Goražda učestovat će na MOSI igrama u Prijepolju
16:14
Sportisti iz Goražda učestovat će na MOSI igrama u Prijepolju

Delegacija Bosansko – podrinskog kantona, na čelu sa Emirom Fraštom premijerom kantona posjetila je jučer opštinu Prijepolje.  Goste je najprije primio Emir Hašimbegović, predsednik opštine.

- Mi ćemo poslati naše sportiste na MOSI u Prijepolju i o tome smo danas razgovarali. Prenijećemo našim građanima informacije kako teku pripreme za održavanje igara. Želimo da se uspostavljena saradnja između Goražda i Prijepolja na planu sporta prenese i na privredne, ekonomske i kulturne odnose. Goražde je trenutno brend sa auto, metalnom i namenskom industrijom i želja nam je da napravimo iskorak u privrednoj saradnji, rekao je tokom susreta za predstavnicima vlasti u Prijepolju Emir Frašto, premijer Bosansko-podrinskog kantona sa sjedištem u Goraždu. Dodao je i da za sada Goražde koristi iz Prijepolja ljudske i stručne resurse u zdravstvu i da su ovdašnji ljekari ušli u svaku kuću u kantonu i da su oni na najbolji način predstavili Prijepolje.

- Ovo je uzvrata posjeta zvanične delegacije iz goraždanskog kantona na čelu sa premijerom Emirom Fraštom i ona je u funkciji razvijanja odnosa saradnje između naše dvije opštine. Već se konkretno radi na realizaciji jedne ideje o saradnji. Riječ je o formiranju radnih grupa koje bi se bavile konkretnim oblicima saradnje. Istorija je iza nas, budućnost je ispred nas i želimo da se družimo, sarađujemo i stvaramo, rekao je u izjavi za medije nakon razgovora, Emir Hašimbegović, predsednik opštine Prijepolje. Hašimbegović i Vukosav Tomašević, predsednik SO su, govoreći o sportskoj saradnji, iznijeli uvjeravanja gostima iz Goražda da će predstojeće MOSI biti organizovane na najbolji mogući način i da će predstavljati jedan novi standard u organizaciji i održavanju ovakvih sportskih manifestacija.

Prema protokolu ove posjete, članovi delegacije Bosansko-podrinskog kantona posjetili su i preduzeća Emilio Šteher i Trenteks, a potom obišli i gradski stadion u Prijepolju, na kojem se privode kraju radovi u okviru priprema za početak jubilarnih 50. MOSI koje će se održati od 3 -7. jula 2013. godine.

(westiinfo.rs)
Category: Sport | Views: 444 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus