Main » 2014 » June » 11 » Sportske igre mladih u Goraždu 26. Juna - Prijave u toku
15:37
Sportske igre mladih u Goraždu 26. Juna - Prijave u toku

Sportske igre mladih će biti održane u 25 gradova Bosne i Hercegovine i uveseliti oko 30.000 dječaka i djevojčica, saopćio je organizator.

“Nakon što su prošlogodišnje igre okupile više od 29.000 učesnika iz 19 bh. gradova, željeli smo tu radost i osmijehe vidjeti i u drugim bh. gradovima”, kazao je predsjednik Igara u BiH Haris Deliahmetović, te pozvao djecu i mlade da se prijave na ovogodišnje Igre i uživaju u omiljenom sportu uz zabavu i druženje.

Kako je za Radio Goražde kazala Adisa Herenda koordinator Sportskih igara mladih Goražde, vlada veliki interes dječaka i djevojčica za ove igre u gradu na Drini.

“Samo u predigrama “između dvije vatre” koje su već održane prije nekoliko dana učestvovalo je preko 200 dječaka i djevojčica od prvog do četvrtog razreda, a prijave svakodnevno pristižu” – kazala je Herenda.

Svi koji žele biti dio najljepše sportske priče mogu se prijaviti na broj telefona 033/711-930 ili putem web stranice www.igremladih.ba.
Sportske igre mladih uz podršku BH Telecoma i ove godine obuhvataju takmičenja u nogometu, rukometu, košarci, tenisu, stonom tenisu, odbojci, badmintonu, odbojci na pijesku, šahu i igri “između dvije vatre”.

Takmičari će biti podijeljeni u kategorije 1998. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi.

Učešće je besplatno, a prijaviti se mogu učenici svih osnovnih i srednjih škola koji zadovoljavaju starosni kriterij.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH i USAID-om, Igre ove godine promovišu projekt “Fer igra za fer djetinjstvo”, s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Krug ambasadora i prijatelja Igara kojeg čine Ivica Osim, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Predrag Mijatović, Sir Dave Richards, Sven Göran Eriksson i mnogi drugi, pomogli su i ove godine da Igre budu neizostavan dio sportskog života djece i mladih Bosne i Hercegovine.

(Radio Goražde)

Category: Sport | Views: 190 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus