Main » 2013 » September » 13 » Srbija želi blisku saradnju s Goraždom u oblasti auto-industrije
18:22
Srbija želi blisku saradnju s Goraždom u oblasti auto-industrije

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić sa ministrima vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te prometa i komunikacija BiH, Mirkom Šarovićem i Damirom Hadžićem, posjetio je Goražde gdje je tom prilikom izjavio da Srbija želi snažniju saradnju sa ovim podrinjskim gradom u oblasti autoindustrije, javlja Anadolu Agency (AA).

"Goražde je grad koji se razvija velikom brzinom, a posebno u oblasti autoindustrije. Zato želimo da uspostavimo snažnu saradnju sa Goraždom i da uvežemo gradove iz Srbije koji se nalaze na granici sa Goraždom”, rekao je Ljajić.

Odmah na početku sastanka, Ljajić, Šarović i Hadžić su demantovali medijske navode da će biti izmješteni određeni kapaciteti Ginexa iz Goražda.

"Naprotiv, BiH i Srbija će nastaviti sa još većom saradnjom u namjenskoj i auto-industriji. U Srbiji imaju snažnu auto-industriju i želimo nastaviti saradnju na tom planu”, rekao je Šarović.

Ljajić je istakao da je moguće i ujedinjenje tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine u oblasti auto-industrije, kako bi se nastavila konkretna saradnja u ovoj oblasti između dvije susjedne zemlje.

"Moguće je da dođe do ujedinjenja tržišta u oblasti auto-industrije između dvije zemlje. No, očekujemo da Prevent širi svoje proizvodne kapacitete u Srbiji”, kazao je Ljajić.

(Moj portal)
Category: Goražde | Views: 359 | Added by: gorazde_press
comments powered by Disqus