Main » 2012 » Oktober » 11 » Svečano otvorena IX po redu privredno- kulturna manifestacija "Dani jabuke" 2012
16:48
Svečano otvorena IX po redu privredno- kulturna manifestacija "Dani jabuke" 2012

U prisustvu brojnih zvaničnika danas je na platou Gradske dvorane '' Mirsad Hurić ''  upriličeno svečano otvaranje devete po redu  tradicionalne Privredno-kulturne manifestacije ''Dani jabuke'' 2012. Manifestacija, koja će trajati do 13. oktobra, okupit će veliki broj izlagača, a uz sajam će ponuditi i druge sadržaje.

Manifestaciju ''Dani jabuke'' 2012 je  zvanično otvorio podpredsjednik F BiH Mirsad Kebo, a pored njega na otvaranju prisutnima su se obratili u ime organizatora Mirsad Hubanić, načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović, premijer BPK-a Goražde Alija Begović, ministar za privredu u Vladi BPK-a Goražde Emir Hodović.

U svom obraćanju načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović je istakao  – '' Prije rata Goražde je bilo centar regije, bio jedan od najrazvijenijih industrijskih gradova u bivšoj državi, danas zahvaljujući uspješnosti naših privrednika, uz podršku Općine i Kantona imamo vrlo uspješne tri industrijske zone, a u narednih nekloliko dana raspisujemo tender i za četvrtu industrijsku zonu.  Zato smo sretni što će u narednom periodu svi naši mladi dobiti posao u Goraždu. Zbog toga me raduje što je segment poljoprivrede počeo da se razvija punim kapacitetom na ovom području. Općina Goražde implementira niz projekata sa federalnim ministarstvom za poljoprivredu, također sa oragnizacijama Help, Birds, Hilswerk, UNHCR i ono čemu se posebno radujemo jeste da su poljoprivrednici shvatili da je potrebna edukacija i odlazak na sajmove, gdje se razmjenjuju iskustva sa drugima kao što će to imati priliku i u naredna tri dana i mi ćemo, te projekte u narednom periodu još više podržavati''.

Prvog dan manifestacije, pored brojnih sadržaja, održana je prezentacija aktuelnih projekata iz oblasti poljoprivrede. A u sklopu programa održat će se i stručna savjetovanja i zasjedanje komisije koja će izabrati najbolji voćnjak, zatim promocija Međunarodne konferencije zadrugarstva, kao i promocija učesnika manifestacije, te kviz znanja za učenike poljoprivrednih škola sa prostora BiH.

(gorazde.ba + Foto)
Category: Goražde | Views: 303 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus