Main » 2013 » April » 3 » Svečano otvorena izložba radova nastalih u kulturno edukativnom centru Gun-Gor (+ FOTO)
17:55
Svečano otvorena izložba radova nastalih u kulturno edukativnom centru Gun-Gor (+ FOTO)

Kao rezultat bratimljenja između Općine Gungoren iz Istanbula i Općine Goražde, prije tri godine počeo je sa radom Kulturno-edukativni centar Gun-Gor, čiji je cilj da naše sugrađane obuči različitim umjetničkim tehnikama i poduči osnovama turskog jezika.

Obzirom da je završen zimski edukativni ciklus u okviru kojeg su nastala mnoga umjetnička djela, danas je upriličeno svečano otvaranje izložbe radova  nastalih u sklopu višemjesečnog kursa kojeg su brojni Goraždani pohađali na radionicama Kulturno-edukativnog centra Gun-Gor. Riječ je o radovima koje su radili različitim tehnikama slikanja na vodi, drvetu, staklu, aluminijskoj folijii i platnu. Tim povodom u naš grad danas je doputovala zvanična delegacija bratske Općine Gungoren, koja je prisustvovala ceremoniji otvaranja izložbe.

Program otvaranja izložbe upotpunile su svojim nastupom učenice koje su tokom prethodnog perioda u okviru edukacije pohađale kurs turskog jezika, a izložba je okupila brojne posjetioce. Izložbu su presijecanjem vrpce zvanično otvorili zamjenica pomoćnice Načelnika Općine Gungoren za pitanja kulture Pinar Korti i načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović.

Treba naglasiti da je danas također upriličena  izložba radova u MZ Mravinjac, nastalih zahvaljujući Kulturno-edukativnom centru Gun-Gor, čiji su edukatori u okviru projekta ''Jačanja porodice'' zajedno sa Udruženjem žena Mravinjac realizovali niz aktivnosti.

Pogledajte --------> FOTOGALERIJU

Foto: gorazde.ucoz.org

(gorazde.ba)


Category: Goražde | Views: 242 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus