Main » 2013 » August » 16 » Svečano zatvoren 16. Internacionalni "Festival prijateljstva", Goražde 2013 (Foto)
10:56
Svečano zatvoren 16. Internacionalni "Festival prijateljstva", Goražde 2013 (Foto)

Foto: gorazde.ucoz.org

Ceremoniju svečanog zatvaranja Festivala upotpunili su mladi goraždani, oni koji su pokretačka misao svakog Festivala prijateljstva, Edo Kanlić koji je prenio pozdrave u u ime mladih Goražda,  Plesna grupa „South park", te mlada pjevačka nada  Mia Dedović.

Zatvaranju je prethodila Pozorišna predstava „Bili smo tu", autor teksta i režije: Lamija Rizvanović, a u izvedbi Dramske sekcije JU „Srednja škola Konjic", Konjic/BiH.

Hiljade posjetilaca na platou ispred Gradske dvorane "Mirsad Hurić” pozdravio je načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović koji je uz riječi zahvalnosti svim učesnicima i publici označio kraj ovogodišnjeg Festivala, dok su festivalsku zastavu zajedno spustili učesnici Festivala iz Palestine, prijatelji iz bratskih općina Gungorena i Gaziemira, te umjetnici iz ostalih zemalja učesnica.

Nakon ceremonije svečanog zatvaranja, u posljednjoj festivalskoj noći brojnu publiku svojim hitovima zabavljao je popularni bh. pjevač Nihad Alibegović te brojni goraždanski interpretatori narodne muzike,  Mustafa Ćerimović, Eldin Karaosmanović, Tifa i Žera, te Ifeta Maslan-Behmen, Izudin Dragolj i Aziz Gluščević-Zisko,  uz pratnju Orkestra Centra za kulturu na čelu sa šefom orkestra Elvirom Mudželetom.

Od 08.08. kada je organizovana predfestivalska noć i bajramski koncert, pa do 15. augusta, "Festival prijateljstva” okupio je više od 1.000 učesnika, umjetnika iz 20-ak zemalja Evrope i svijeta koji su priredili brojne sadržaje za sve ukuse i generacije, a Festival je i ove godine pobudio interesovanje na desetine hiljada posjetilaca iz BiH i inostranstva. 

Organizator "Festivala prijateljstva” bio je goraždanski Centar za kulturu, a generalni pokrovitelj Općina Goražde u saradnji s brojnim drugim institucijama, ustanovama i sponzorima.

Ostatak fotografija pogledajte u fotogaleriji na linku -----> OVDJE

 

(gorazde.ba)
Category: Festival prijateljstva | Views: 312 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus