Main » 2015 » August » 4 » Treća noć festivala posvećena sevdahu (FOTO)
10:37
Treća noć festivala posvećena sevdahu (FOTO)

I treći festivalski dan u gradu na Drini donio je mnogo zanimljivih i kvalitetnih sadržaja. Danas su nakon redovnih aktivnosti ljetnog sajma knjige i radionica Internacionalne likovne kolonije Boje prijateljstva nastavljene Igare na Žanju koje su završene u večernjim satima takmičenjima na tarasi Doma mladih. Tokom dana u  parku Plavi cvijet održana je i Kreativna radionica za najmlađe goraždane.

Svi ljubitelji knjige mogli su u Maloj sali Centra za kulturu prisustvovati promociji knjige „Da sveto ne izgubimo“  i „Ljuljaška od snova“ autorice Olivere Cvetić iz Srbije.

Nakon promocije knjige ljubitelji pozorišta bili su u prilici pogledati zanimljivu predstavu Jasenka Muzaferije naziva “Policajci“ u izvedbi teatra „Total“ iz Visokog.


U sklopu programa Operacije kino/Sarajevo film festival večeras je u Ljetnom kinu prikazan još jedan film naziva „Golub sjedi na grani razmišljajući o postojanju”.

Velika bina trećeg festivalskog dana bila je namijenjena za sevdah. Uz pratnju Narodnog orkestra – Elvira Mudželeta publiku su najprije zabavljal Kasim Lemezan, Bećir Obarčanin, Salko Dervišević, Rijad Karić, Nedim Imširović, Amina Kunovac, Safet Bučo, Ahmedina Pljevljak, Lejla Zuko, Elmir Korda, Belma Ramović, Senad Hodžić i Meliha Muhović-Lila. Oni su napravili odličnu atmosferu pred nastup Hasibe Agić i Ferida Avdića.

 

 

gorazde.ba

Category: Festival prijateljstva | Views: 263 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus