Main » 2013 » August » 12 » Treća noć festivala u znaku jedne od najpoznatih BH. grupa "Regine" (Foto)
11:34
Treća noć festivala u znaku jedne od najpoznatih BH. grupa "Regine" (Foto)


Foto: gorazde.ucoz.org

I treći festivalski dan u grad na Drini donio je dosta zanimljivih i kvalitetnih sadržaja. Jučer je nakon redovnih aktivnosti ljetnog sajma knjige, radionica Internacionalne likovne kolonije Boje prijateljstva i prezentacije umjetničkih tehnika Kulturno-edukativnog centra Gun-Gor u parku Plavi cvijet članovi KUD „Abrašević" Kraljevo/Srbija su upriličili pozorišnu predstavu za djecu „Kraljevski festival" kojom su goraždanski mališani bili oduševljeni.

Svi ljubitelji knjige mogli su u Maloj sali Centra za kulturu prisustvovati promociji knjige poezije „Pjesme zemlja i tla" autor Mehmeda Pargana iz Tuzle. Promotor i urednik ovoga izdanja bio je Hazim Karić.

Nakon promocije knjige poezije, ljubitelji pozorišta bili su u prilici pogledati još jednu zanimljivu predstavu ''Sarajevski nokturno'' u izvedbi Malog teatra ''Regle'' Poronin iz Poljske.

Velika bina bila je namijenjena za pop-rock sadržaje. Publiku su najprije zabavljali bendovi "Undergranderi”, Sarajevo/BiH, francuski bend Miss U iz bratskog grada Saint Brieuc/Francuska, "Parole”, Sarajevo/BiH, "Etnotrans” Zenica/BiH. Oni su bili odlična uvertira pred nastup popularne bh. grupe ''Regina'' koji su posjetioce festivala počastili sjajnim nastupom i izvedbom svojih najpopularnijih hitova.

 

Cijelu fotogaleriju pogledajte na linku ----> OVDJE

(gorazde.ba)
Category: Festival prijateljstva | Views: 379 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus