Main » 2010 » Oktober » 23 » "Trešnjica" nova lokacija za odlagalište smeca
15:27
"Trešnjica" nova lokacija za odlagalište smeca


Općinsko vijeće Općine Goražde na svojoj 25. sjedici održanoj jučer, usvojilo je između ostalih i Odluku o kupovini zemljišta u selu Trešnjica. Usvajanjem ove odluke nastavlja se proces realizacije projekta izgradnje regionalne sanitarne deponije. U projektu izgradnje regionalne sanitarne deponije učestvuju sve općine/opštine  sa područja gornje-drinske regije i već duže vrijeme se vode aktivnosti na istoj.  Kao što je poznato već je urađena studija izbora najpovoljnije lokacije  koja je pokazala da od 3 ponuđene lokacije Čajniče, Goražde i Rudo najpovoljnija lokacija za izgradnju regionalne sanitarne deponije je lokacija Trešnjice u Goraždu.

Općinsko vijeće Goražde ranije je usvojilo  Odluku o izgradnji reginalne sanitarne deponije čvrstog otpada u selu Trešnjica, općina Goražde, a usvajanjem Odluke o kupovini zemljišta nastavljalju se dalje aktivnosti na ovom projektu.

Jedan od narednih koraka jeste svakako formiranje preduzeća za upravljanje deponijom kao i usklađivanje odluka o pristupanju izgradnji regionalne sanitarne deponije od strane svih općina/opština koje su uključene u projekat, kao i provođenje aktivnosti i daljih zakonskh procedura neophodnih za izgradnju regionalne sanitarne deponije.


(Općina Goražde)
Category: Goražde | Views: 292 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus