Main » 2014 » Januar » 28 » U BPK Goražde 3.694 nezaposlenih
20:32
U BPK Goražde 3.694 nezaposlenih

I dok porodice iz cijele Bosne i Hercegovine dolaze u Goražde kako bi dobile posao, i započele novi život, prema statističkim podacima Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde, za mjesec Decembar 2013 godine na evidenciji službe je ukupno: 3.694 nezaposlenih.


Od ukupnog broja nezaposlenih koliko je evidentirano za mjesec Decembar prošle godine, od toga je na području Općine Goražde samo 3.200 nezaposlenih, dok je na području Foča-Ustikoline 331 nezaposlenih, i u Općini, Pale-Prača: 163 nezaposlena.

Dok je od ukupnog broja nezaposlenih na području BPK-a Goražde 70 nezaposlenih iz porodica šehida, i poginulih boraca.

I dok pojedini web portali pišu, da u BPK-u Goražde nema nezaposlenih, njihov broj se znatno smanjio, ali ih je na evidenciji službe za zapošljavanje ovog Kantona: 3.694, koliko je i zabilježeno u mjesecu Decembru prošle godine.

Broj nezaposlenih je znatno opao u ovom Kantonu, međutim problem trajno nije riješen, i on će se ili povečavati iz godine u godinu, kada generacije budu završavale svoje školovanje, ili će se smanjivati, ali će uvijek, biti određeni broj nezaposlenih na ovom Kantonu.

A donosimo i cijelokupnu statistiku nezaposlenih u našem Kantonu za Decembar 2013 godine, koju možete pogledati ---> OVDJE

(gorazde.ucoz.org)

Category: Razno | Views: 984 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus