Main » 2014 » Januar » 23 » U centru Goražda pucao iz dobošara
18:21
U centru Goražda pucao iz dobošara

Brzom akcijom pripadnika MUP-a BPK otkrivena je i privedena osoba koja je u srijedu navečer u ulici Zaima Imamovića u Goraždu u zrak ispalila više hitaca iz automatskog oružja. Pucnji u neposrednoj blizini ugostiteljskih objekata, u veoma frekventnom dijelu grada, uznemirili su građane, pa je uslijedila policijska akcija u kojoj je učestvovao veliki broj pripadnika MUP-a BPK.

 

Radom na terenu kao počinitelj ovog krivičnog djela identificiran je H.V. (19) iz Goražda, koji je priznao njegovo izvršenje i dobrovoljno predao automatsku pušku sa dobošem, tzv. „ruski dobošar". Kako nam je kazao policijski komesar BPK Ešef Hurić, prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog pronađeno je oko 100 komada municije različitih kalibara, te bajonet.

 

– Radi se o nelegalnom naoružanju, tako da će protiv osumnjičenog biti podnešen izvještaj o počinjenim djelima nedozvoljenog držanja oružja, te izazivanja opće opasnosti. Podsjećam građane da još uvijek traje akcija „Žetva" i da su u mogućnosti, bez sankcija, nelegalno naoružanje predati u najbližu PS ili se javiti na broj 122 – kaže Hurić.


(Avaz)

Category: Crna Hronika | Views: 287 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus