Main » 2012 » Mart » 10 » U Goraždu 7. aprila K-1 spektakl
20:02
U Goraždu 7. aprila K-1 spektakl


U organizaciji KBS Mawashi iz Sarajeva, 7. aprila će se u Goraždu održati K-1 spektakl pod nazivom „Coloseum King of the Ring"


U organizaciji KBS Mawashi iz Sarajeva, 7. aprila će se u Goraždu održati K-1 spektakl pod nazivom „Coloseum King of the Ring". Naime, tada će glavnu borbu večeri imati naš Haris Ćutuk, inače dvostruki evropski prvak u WKA asocijaciji.

Bh. borac će ukrstiti rukavice sa Austrijancem Markom Plešbergerom iz Austrije, a ovom meču predhodit će još šest mečeva po K-1 pravilima. Ćutuk u karijeri ima skor od 12 pobjeda iz 14 mečeva, a njegov protivnik 21. pobjedu i sedam poraza.


Ovo će biti prvi put da Ćutuk radi glavnu borbu večeri i to u svojoj zemlji. Goražde su izabrali jer većina boraca dolazi iz Istočne Bosne, a kažu da je Goražde zaslužilo da bude domaćin jednoj ovakvoj manifestaciji. Poznato je da je publika u ovom gradu izuzetno vatrena kada je sport u pitanju, a to su pokazali i na utakmicama rukometne reprezentacije BiH.


„Ovo neće biti neka jeftina varijanta. Produkacija će biti na visokom nivou i sigurno je da će gledaoci moći uživati u spektaklu", kazao je Ćutuk.


Organizatori će okupiti najpoznatija imena borilačkog sporta, među kojima će biti Dževad Poturak, Adnan Redžović, a meč će imati i Dženan Džeka Muminović, koji se vraća u ring. Uvodne borbe će imati: Tarik Bahto, Arif Mulalić, Dario Kadić, Dževad Fetahović i Elmir Mehić. 


Inače, za ovaj spektakl cijene ulaznica će biti izuzetno popularne i koštat će 5 KM, a manifestaciju će direktno prenositi TV Hayat.


(scsport)


Category: Sport | Views: 580 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus