Main » 2015 » Mart » 22 » U Goraždu izvedena akcija čišćenja obale rijeke Drine (FOTO)
19:01
U Goraždu izvedena akcija čišćenja obale rijeke Drine (FOTO)

Nakon što je Općinsko vijeće Općine Goražde nedavno usvojilo odluku o proglašenju 22. Marta Dana rijeke Drine, ove godine nizom prigodnih sadržaja obilježava se ovaj poseban dan. Time se želi skrenuti pažnja javnosti na potrebu i obavezu da se čuva kako čistoća same Drine, tako i njene obale, kao i da se ukaže na značaj Drine za našu lokalnu zajednicu.

Program manifestacije započeo je jutros velikom akcijom čišćenja priobalja rijeke Drine na potezu od Gradskog mosta do Baćanskog mosta. Učešće u akciji uzeli su Udruženje ribolovaca i JKP ''6 mart'', KK ''Buk'' Goražde, MZ Goražde, JKP ''6 mart'', te brojni građani Goražda. Učesnike akcije najprije je pozdravio načelnik općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović. Potom je u sklopu programa u 15:00 na platou u Mujkovića polju , u organizaciji Turističke zajednice BPK-a Goražde održana multimedijalna prezentacija ljepote i potencijala rijeke Drine, a u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika otvorena je izložba slika ''Dani rijeke Drine''.

Program je završen druženjem učesnika manifestacije uz poseban specijalitet ( riblja čorba ) koje je upriličilo Udruženje ribolovaca na platou u Mujkovića polju.

Pogledajte cijelu fotogaleriju sa današnje akcije OVDJE

 

gorazde.ba

Category: Goražde | Views: 349 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus