Main » 2011 » November » 18 » U Goraždu obilježen Dan srednjoškolaca
23:40
U Goraždu obilježen Dan srednjoškolaca

Srednjoškolci su u Goraždu nastojali upoznati mlade osobe pravima iz oblasti obrazovanja, ali i uticati na njihov veći angažman i uključenost u pitanja i probleme koji su po njihovom mišljenju, brojni. 

"Današnjom akcijom koja podrazumijeva podjelu letaka, odnosno promotivnog materijala i popunjavanjem upitnika željeli smo uticati na mlade da iskažu svoje stavove. Cilj nam je da se čuje i njihov glas, jer želimo ukazati na njihov položaj u društvu i saznati koliko su zadovoljni ili nezadovoljni obrazovnim sistemom u BiH", kazao je koordinator ASuBiH u Goraždu Nedžad Kamenica.

"Jedan od najvećih problema je taj što je naš obrazovni sistem nejednak, necjelovit. Imamo i problem dvije škole pod jednim krovom i naš cilj je da kroz aktivnosti koje organizujemo ukažemo na sva ta pitanja koja umnogome koče obrazovni sistem u našoj zemlji", kazala je Edita Velić uime ASuBiH. 

Rezultati upitnika kojim članovi ASuBiH nastoje doći do konkretnih mišljenja i stavova srednjoškolaca bit će upućeni Federalnom ministarstvu obrazovanja nakon čega bi se, prema očekivanjima Asocijacije, trebalo pristupiti rješavanju određenih problema o pitanju obrazovnog sistema i položaja mladih u BiH.

(sarajevo-x)
Category: Goražde | Views: 283 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus