Main » 2015 » Maj » 18 » U Goraždu održan 3. Atletski miting (FOTO)
19:56
U Goraždu održan 3. Atletski miting (FOTO)

FOTO: gorazde.ucoz.org

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Udruženja pedagoga sporta, Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obrazovanja te Atletskog kluba „Goražde“ danas je na Gradskom stadionu u Goraždu održan 3. po redu Atletski miting.

Atletski miting otvorio je premijer BPK-a Goražde Emir Oković koji je svim učesnicima poželio puno sreće te iskazao zahvalnost organizatorima na dobro obavljenim pripremama za ovaj sportski događaj.

Pred više od 3.000 gledalaca, učešće u ovoj najmasovnijoj sportskoj manifestacijii u BPK Goražde uzelo je oko 300 takmičara koji su se takmičili u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle. Za najmađe, organizovana je Ciciban utrka, kao i utrka na 3000 metara za građane.

Zahvaljujući dobroj saradnji atletskih klubova iz Goražda i Rogatice, učešće na ovogodišnjem atletskom mitingu uzeli su i učenici iz Rogatice.

Na  početku same manifestacije održana je „Ciciban“  utrka za djecu uzrasta od 4-6 godina  iz goraždanskih dječijih vrtića SOS „Kinderdorf“ i „Sunce“, a najuspješnijima u ovoj utrci medalje i diplome dodjelili su ministri u Vladi BPK-a Goražde Esed Radeljaš i Slobodan Janković.

Kako je istaknuo ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, na ovom atletskom mitingu pomjerene su granice kad je riječ o samim učesnicima, pa se može smatrati da je ova sportska manifestacija već postala regionalnog karaktera uz planove da u narednim godinama  preraste i u međunarodnu sportsku manifestaciju.

Glavni pokrovitelj atletskog mitinga je Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

Pogledajte cijelu foto galeriju (preko 250 slika) OVDJE

 

 

bpkg.gov.ba

Category: Sport | Views: 467 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus