Main » 2016 » Maj » 23 » U Goraždu održan 4. Atletski miting (FOTO)
17:06
U Goraždu održan 4. Atletski miting (FOTO)

U organizaciji kantonalnog ministarstva za posrt, mlade, nauku i kulturu Goražde te i Udruženjem pedagoga sporta BPK-a, Aktivnom nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK-a i Atletskim klubom Goražde danas je u Goraždu održana najmasovnija sportska manifestacija "Atletski miting" po četvrti put.

Na današnjem atletskom mitingu učenici osnovnih i srednjih škola sa podrčuja BPK-a Goražde takmičili su se u nekoliko disiplina: trčanje na 100 metara, 200 metara, 400 metara štafeta 4x100m,  te bacanje kugle, skok u dalj za dječake i djevojčice. Ujedno ovo je bilo i Kantonalno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola sa podrčja kantona.

Na današnjem mitingu učešće su uzeli po drugi put učenici Osnovne škole iz Rogatice, koji su ujedno i članovi Atletkog kluba Rogatica, oni nisu bili u današnjoj takmičarskoj konkurenciji sa našim učenicima ali su osvojili nekoliko medalja i diploma.

Današnji atletski miting prošao je u dobroj organizaciji a organizatori su se portudili da sve bude na nivou. Drugari iz svih škola sa podrčja BPK-a Goražde danas su sa tribina njih nešto više od 2000 bodrili svoje školske kolege na atletskoj stazi

Pogledajte cijelu foto-galeriju (preko 270 fotografija) OVDJE

 

 

Goražde PRESS

 

Category: Sport | Views: 497 | Added by: gorazde




comments powered by Disqus