Main » 2013 » Oktober » 1 » U Goraždu otvoreno “Carstvo drugarstva“
16:36
U Goraždu otvoreno “Carstvo drugarstva“

„Carstvo drugarstva" naziv je parka otvorenog u Omladinskoj ulici u Goraždu. Namijenjen je djeci s posebnim potrebama, a ime su mu dali mališani koji će ga koristiti u dijelu grada u kojem se mladi već generacijama okupljaju. 

Park je izgrađen na inicijativu udruženja "Roditelj ", nakon onih u Sarajevu i Zenici treći je te vrste u BiH, a njegovo opremanje rekvizitima za igru pomogli su organizacija „World vision", ambasada Švicarske u BiH, kompanije "Bekto Precisa", "Prevent", "Ginex" i Općina Goražde.

- Na ovom projektu smo radili, a i na narednim ćemo raditi srcem - kazala je predsjednica udruženja Roditelj Arijana Dragolj, koja dodaje da su radovi koštali oko 10500 KM, te da će uskoro biti postavljen i video nadzor u parku u cilju preventivnog djelovanja na pokušaje njegove devastacije.
 
Na ceremoniji svečanog otvaranja načelnik Općine Goražde Muhamed Ramovic je najavio skori početak radova na izgradnji Dječjeg parka u blizini Kajserija džamije, a u narednoj godini i uređenje šetališta na obalama Drine u centru grada.

(Avaz)
Category: Goražde | Views: 223 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus