Main » 2011 » September » 10 » U Goraždu potpisan sporazum o obuci: Od novembra 600 zaposlenih
15:13
U Goraždu potpisan sporazum o obuci: Od novembra 600 zaposlenih


Prekvalifikacija oko 600 osoba sa srednjom stručnom spremom, kao i onih sa završenom osnovnom školom, koštat će 65.000 KM

U Goraždu je jučer potpisan sporazum o partnerstvu između Federalnog zavoda za zapošljavanje, Vlade BPK Goražde, UNDP-a i Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" te kompanije Prevent Goražde u projektu obuke za zanimanje šivač. 

Prekvalifikacija oko 600 osoba sa srednjom stručnom spremom, kao i onih sa završenom osnovnom školom, koštat će 65.000 KM.

- Zavod se i treba baviti upravo ovime što smo potpisali, edukacijom, obukom i pripremom nezaposlenih za tržište rada. Želimo poslati poruku javnosti da o Zavodu prestane razmišljati kao o socijalnoj ustanovi - kazao je Miralem Šarić, direktor FZZ-a.

Kompanija Prevent Goražde prošle godine imala je 50 radnika, a trenutno u pogonima ove firme radi 310 osoba. 

- Pravimo novu halu koja bi u novembru trebala biti završena. Plan je da oko 600 ljudi prođe ovu obuku. Svi koji imaju srednju stručnu spremu imaju mogućnost prekvalifikacije, a oni s osnovnom školom steći će vještinu iz oblasti šivenja. Ako zadovolje, bit će uposleni  - dodaje Aida Herak, saradnica za pravne poslove i ljudske resurse u Preventu Goražde.


(Dnevni Avaz)


Category: Goražde | Views: 373 | Added by: gorazde | Tags: prevent, zaposlenje, posao Goražde
comments powered by Disqus