Main » 2013 » August » 12 » U Goraždu pronađeno 13 zasada marihuane
14:50
U Goraždu pronađeno 13 zasada marihuane

Zasade biljke koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu pronašli su u nedjelju u goraždanskom naselju Obarak policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde. 

- Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Goraždu, jučer u šest sati ujutro u ulici E.Turkovića, općina Goražde, uz pomoć službenog psa za potrage za drogom izvršen je pretres kuće i pratećih objekata vlasnika D.D. - kazao je komesar policije Ešef Hurić u ponedjeljak na pres-konferenciji u Goraždu. 

U pomoćnom objektu, šupi, u saksijama je pronađeno 13 zasada zeljaste materije, visine 2,30 metara i 50,86 grama suhe zeljaste materije koji svojim izgledom podsjećaju na opojnu drogu marihuanu. 

Kantonalni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". 

Po riječima Hurića, ove će stabljike biti proslijeđene u Federalni MUP na vještačenje i po izvršenoj analizi predmet će biti kompletiran te će biti predat kantonalnom Tužilaštvu.

(Avaz)
Category: Crna Hronika | Views: 1065 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus