Main » 2012 » Mart » 21 » U Goraždu protest policajaca: Novca za njih opet nema
19:33
U Goraždu protest policajaca: Novca za njih opet nema


Kantonalni premijer Emir Frašto i ovog puta ponovio da "budžet ne može da zadovolji njihove zahtjeve"

Članovi Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde ponovo su danas održali mirne proteste, zahtjevajući da bude usvojen zakon o plaćama policijskih službenika i nastavak socijalnog dijaloga.

Iz Vlade BPK Goražde ranije su podržali zahtjeve policije, međutim, za preuzimanje novih obaveza, kako je rečeno, nema prostora u budžetu.

Na mirnim protestima, održanim 16. marta, predsjednik Sindikata Amir Dedović, kazao da Vlada nije ispoštovala potpisani sporazum iz novembra 2011. godine, kojim je preuzela obavezu da će do 1. decembra 2011. u skupštinsku proceduru uputiti prijedloge zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti i policijskih službenika.

Članovima Sindikata danas se obratio kantonalni premijer Emir Frašto, koji je i ovog puta ponovio da "budžet ne može da zadovolji njihove zahtjeve".

"Pokušavamo da nađemo razumnu mjeru. Možemo da se obmanjujemo ili varamo, ali mislim da, u sadašnjoj situaciji, daj Bože da isplatimo devet plata", kazao je on.

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 405 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus