Main » 2015 » Februar » 28 » U okviru Programa obilježavanja Dana nezavisnosti održana Javna tribina "Sjećanje 1991-1995" (FOTO)
00:30
U okviru Programa obilježavanja Dana nezavisnosti održana Javna tribina "Sjećanje 1991-1995" (FOTO)

U okviru Programa obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti BiH večeras je u Maloj sali Centra za kulturu održana Javna tribina pod naslovom "Sjećanja 1991 - 1995", u okviru koje je dvoje mladih visoko obrazovanih ljudi koji su istinski posvećeni naučnom radu, uz  to i lično motivisani da se bave istraživanjem naše bliske prošlosti, argumentovano su podsjetili prisutne na tribini koliko je sjećane na odbranu od agresije i sve što joj je prehodilo značajno i potrebno.

Diplomirana pravnica iz Goražda Alma Mujagić i mr. Muamer Džananović, čiji su korijeni, također, u goraždanskom kraju, su diplomski, odnosno, magistarski rad posvetili istraživanjima zločina protiv čovječnosti i bošnjačkog naroda, sa naglaskom na agresiju na Goražde.

Naučni pristup koji je uključio naporan naučno-istraživački rad oba predavača pokazao je, iako se radi o mladim ljudima, da oni imaju vrlo jasan odnos prema svemu što se dešavalo u periodu 1991-1995. godina, a svoju potrebu da se istina sačuva i govori, pretaču u naučne radove velike vrijednosti.

Moderator javne tribine "Sjećanja 1991 - 1995" večeras je bio je mr. Sead Tafro. 

U ime načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhameda Ramovića tribni je prisustvovala njegova pomoćnica Samira Drakovac.

 

 

gorazde.ba

Category: Goražde | Views: 258 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus