Main » 2009 » November » 23 » U petak moguća potpuna obustava emitiranja programa
20:21
U petak moguća potpuna obustava emitiranja programa


Nakon nekoliko dana jednosatnih obustava rada, uposleni u JP RTV BPK Goražde okupili su se jučer pred zgradom kantonalnih institucija tražeći značajniju podršku iz budžeta kako bi ova firma mogla normalno funkcionirati. Novinari i tehničko osoblje potom su o svojim zahtjevima razgovarali sa kantonalnim premijerom Nazifom Uručijem i resornim ministrima.

- Najveći problem je što ljudi nisu primili plaću tri mjeseca. Prema trenutnim pokazateljima i iz odgovora direktorice, već naredne godine možemo očekivati da plaću primamo svaki drugi mjesec - kazao nam je Ernad Metaj, predsjednik Sindikalne organizacije.

On dodaje da Vlada ispunjava budžetom predviđene obaveze i ulaže dodatne napore, ali da sredstva planirana u budžetu nisu dovoljna.

- Na početku godine znali smo da će vlastiti prihodi RTV biti manji. Projekcije su da bi 400.000 KM bilo dovoljno za normalno funkcionisanje - ističe Metaj, te dodaje da je u budžetu za ovaj medij planirano 294.000 KM, uz dodatnih 30.000 za projekte.

S druge strane, premijer Uruči kaže da se planirana sredstva isplaćuju redovno, da će zaključno sa decembrom RTV BPK dobiti oko 400.000 KM. Razgovori se nastavljaju u ponedjeljak, a ako dogovor izostane u petak će RTV BPK potpuno obustaviti emitiranje programa.


(Dnevni Avaz)

Category: Goražde | Views: 305 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus