Main » 2014 » June » 10 » Učenici OŠ "Husein ef. Đozo" iz Goražda kao pobjednici državnog takmičenja "Žogarija" u BIH neće putovati u Austriju jer nema novca
17:22
Učenici OŠ "Husein ef. Đozo" iz Goražda kao pobjednici državnog takmičenja "Žogarija" u BIH neće putovati u Austriju jer nema novca

Učenici OŠ "Husein ef. Đozo" iz Goražda kao pobjednici državnog takmičenja "Žogarija" u BIH, nažalost neće putovati na regionalno takmičenje u Austriju. Iako su sa nestrpljenjem očekivali odlazak 13. juna, doživjeli su veliko razočarenje da se to neće desiti jer nema novca. 

Kako je za Radio Goražde kazao Almir Sijerčić direktor ove škole, iako su djeca zasluženo trebala ići na takmičenje i predstavljati državu BIH, za odlazak je bilo neophodno obezbjediti 6 000 KM, što se nije uspjelo. 
"Bilo je određenih pokušaja da se sredstva obezbjede međutim nbez uspjeha.Žao nam je zbog toga ali vidite kakva je situacija. Mi ćemo našu djecu makar nagraditi jednodnevnim izletom na termalnu rivijeru "Ilidža" u četvrtak 12. juna" - kazao je Sijerčić.

(Radio Goražde)

Category: Sport | Views: 232 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus