Main » 2012 » Februar » 9 » UPOZORENJE GRAĐANIMA: Izbjegavati prilaz fasadama objekata i kretanje ispod streha
18:02
UPOZORENJE GRAĐANIMA: Izbjegavati prilaz fasadama objekata i kretanje ispod streha

S ciljem skretanja pažnje građanima na moguću opasnost otkidanja ledenica sa krovova stambenih zgrada i drugih objekata, odnosno na moguće urušavanje krovova objekata usljed operećenja snijegom, ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Božidar Semiz dao je izjavu za sredstva informisanja.

- Preporučene su mjere da se, za vrijeme trajanja malo boljih vremenskih okolnosti koje imamo, pristupi postepenom čišćenju krovova kako bi se rasteretile krovne konstrukcije, kao i da se održava minimalna toplina prostorija u toku 24 sata da ne bi došlo do zaleđavanja i pucanja instalacija grijanja i vode, što može dovesti do većih šteta na objektima. Naloženo je i firmi „Goraždestan" koja održava objekte u vlasništvu BPK da primjeni ove mjere na objektima koje održava, kao i uklanjanje ledenica koje se, usljed otapanja, pojavljuju kako bi se izbjegli nesretni slučajevi. Sve mjere su poduzete i trudimo se da očistimo sve objekte, bez obzira da li su ti objekti ugroženi – poručio je ministar Semiz.

Takođe, upućeno je i upozorenje građanima da izbjegavaju kretanje ispod streha, te da ne parkiraju vozila uz fasade objekata, kako bi izbjegli potencijalnu opasnost da budu ozlijeđeni, odnosno opasnost od oštećenja motornih vozila.

(bpkg.gov.ba)
Category: Razno | Views: 320 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus