Main » 2012 » June » 25 » Uprava policije informacija za period od 22. do 25.06.2012.godine
22:48
Uprava policije informacija za period od 22. do 25.06.2012.godine


Dana 23.06.2012.godine u 07,15 sati dežurnu službu Policijske stanice Goražde obavijestila je patrola policije Policijske stanice Goražde  da je u ulici  Trg branilaca, narušen javni red i mir omalovažavanjem OSL-a od strane  lica H.S., nastanjen u Goraždu i protiv  njega će biti podnešen prekršajni nalog iz  oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Dana 24.06.2012.godine u 17,00 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde putem telefona obratila se I.M., nastanjena u Goraždu i prijavila da je u naselju Površnica izvršen nasilan ulazak u kuću vlasništvo P.S., koji je trenutno nastanjen u Srbiji. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde koja je ispitala navode prijave i obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke Policije KMUP-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je  NN lice izvršilo nasilan ulazak u kuću, a da iz  iste nije ništa otuđeno. Rad na dokumentovanju događaja i kvalifikaciji istog je u toku.

U 17,30  sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde  obratila  se patrola policije Policijske stanice Goražde  i prijavila da su prilikom obilaska kuće vlasništvo N.P. u naselju Površnica, općina Goražde uočili da je izvršen nasilan ulazak u navedenu kuću, te da su na ulaznim vratima u prizemlju kuće vidna oštećenja nastala uslijed djelovanja sile, kao i da je na krovu kuće polomljeno nekoliko crijepova i jedno staklo na prozorskom otvoru kuće.

Lice mjesta obezbijedila je patrola policije Policijske stanice Goražde  do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke Policije KMUP-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je  NN lice izvršilo nasilan ulazak u kuću, a da iz  iste nije ništa otuđeno. Rad na dokumentovanju događaja i kvalifikaciji istog je u toku.

U 00,25 sati službenici Policijske stanice Goražde  su kroz bazu  IDEA  izvršili  provjeru važnosti registarskih oznaka na  putničkom motornom vozilu marke „Jugo", vlasništvo T. M., nastanjen u Goraždu, te je ustanovljeno da su pomenute registarske oznake  istekle dana 28.07.2009. godine i da su iste pripadale putničkom motornom vozilu marke „Zastava 101", vlasništvo S.N., nastanjen u Goraždu. O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac koji je konstatovao da djelo ima obilježja  KD „Prevara" iz člana 294 stav 1. KZ   F BiH. Dalji rad na  dokumentovanju navedenog krivičnog djela preuzeli su službenici  Policijske stanice Goražde.

U ulici Višegradska  ispred zgrade Vlade BPK-a Goražde, u organizaciji Sindikata MUP-a BPK-a Goražde, održano je najavljeno i odobreno javno okupljanje, mirni protestni skup službenika MUP-a BPK-a Goražde.


(bpkg.gov.ba)Category: Razno | Views: 520 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus