Main » 2014 » September » 4 » Usvojen konačan program obilježavanja 18.septembra, Dana BPK i općine Goražde
10:49
Usvojen konačan program obilježavanja 18.septembra, Dana BPK i općine Goražde

Na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 18.septembra, Dana BPK i općine Goražde usvojen je konačan program obilježavanja ovog datuma.

Sjednici kojom je predsjedavao premijer BPK Emir Frašto, pored članova Odbora, prisustvovao je i predstavnik Koordinacije boračkih udruženja Derviš Hadžić Dedo, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni ljiljan BPK.

Ovogodišnji program obilježavanja Dana oslobođenja, Dana BPK-a, kao što smo ranije informisali, prema sadržaju i broju učesnika trebao bi da bude najmasovniji do sada.

Nakon posjete teško oboljelih pripadnika boračke populacije i odavanja počasti šehidima, te svečanih sjednica Skupštine BPK i Općinskog vijeća općine Goražde, centralna manifestacija održaće se na platou, ispred zgrade Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona.  Započeće defileom zastava ratnih brigada Armije R BiH, uz počasni stroj Oružanih snaga BiH, smotrom jedinica Civilne zaštite i specijalne jedinice MUP-a BPK-a Goražde i prigodnim obraćanjima komandanata, nakon koje će se održati vježba spremnosti specijalne policije MUP-a BPK-a Goražde.

Prigodan kulturno-zabavni program održaće se i na mostu Alije Izetbegovića, uz učešće velikog broja učesnika, muzičkih i plesnih grupa, animatora i komičara.

Praznik će uljepšati nastup Duhačkog orkestra iz Travnika i mažoretkinja iz Kiseljaka, plesno-muzički defile Sarajevo drum orchestra, kao i bend „Divanhana“.

Organizator je u program obilježavanja uvrstio i projekcije igranog filma Jasmina Durakovića „U zemlji kestena“ i dokumentarnog filma „Heroine u ratu u Bosni i Hercegovini“ te promociju knjige Aziza Tafra.

Najmlađe u Goraždu, Ustikolini i Prači zabaviće lutkarska predstava „Titiz i Džomet“.

Na Sportske igre Goraždanskog okruga- SIGO i ove godine podsjetiće mladi koji će se takmičiti u raznim sportskim disciplinama na sportskim terenima u naselju „1.maj“.

Organizacioni odbor za obilježavanje 18.septembra, Dana oslobođenja, Dana BPK i općine Goražde poziva sve građane da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje ovog jednog od najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji BPK Goražde.

Program obilježavanja 18.septembra 2014.

bpkg.gov.ba

Category: Goražde | Views: 256 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus