Main » 2016 » Januar » 9 » UTurističkom kompleksu Bijele vode zvanično je otvorena zimska turistička sezona (FOTO)
18:42
UTurističkom kompleksu Bijele vode zvanično je otvorena zimska turistička sezona (FOTO)

Okupio se veliki broj građana, a najviše mladih ljudi. Ski staza je još od ranih jutarnjih sati okupirana skijašima a polaznici škole skijanja pri Univerzalnoj školi sporta, na Bijele vode stigli su i dan ranije. 

Među njima su  i odlični učenici koje je  nagradilo Ministarstvo obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta.

„Cilj nam je da se djeca druže, da uče o skijanju, da izađu u prirodu također. Mi imamo idealne turističke potencijale i to također treba iskoristiti, ulagati nešto više u turizam i poklanjati pažnju mladima“, kaže Damir Žuga, resorni ministar.

Polaznici škole skijanja prisustvovali  su otvaranju zimske turističke sezone u organizaciji Turističke zajendice BPK Goražde, općine Pale u FBIH i kantonalnog ministarstva privrede odnosno Vlade BPK Goražde koja je pokrovitelj ovog događaja.

 „Drago mi je da je ovaj prostor ponovo oživio a mi ćemo se truditi da obezbjedimo mnog bolje uslove i sadržaje kako bi ovdje bilo što više turista koji mogu uživati ne samo u skijanju i zimskim radostima već i ovom čistom planinskom zraku“, kazao je Asim Zec, načelnik općine Pale u FBIH.
Zimsku sezonu na ovom području zvanično je otvorio ministar privrede Esed Radeljaš, u čijem resoru je oblast turizma a Radeljaš je javno obećao nabavku topova kako bi na ambijent za skijaše bio što bolji.

„Trudićemo se da ovaj prostor učinimo privlačnijim za vas“, kazao je Radeljaš.

Na Bijelim vodama se nadaju snijegu od 15.januara kada će sigurno na ovom prostoru biti i mnogo više turista.

Pogledajte cijelu foto-galeriju (preko 90 fotografija) OVDJE

 

 

Goražde PRESS

 

Category: Razno | Views: 323 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus