Main » 2012 » Maj » 19 » Video + Foto/ "Prevent“ otvorio tvornicu u Goraždu koja zapošljava 740 osoba
11:36
Video + Foto/ "Prevent“ otvorio tvornicu u Goraždu koja zapošljava 740 osoba
 

Na zemljištu nekadašnje Azotare, Prevent je podigao modernu halu veličine 1.500 kvadratnih metara u kojoj će se priozvoditi autopresvlake za prvu ugradnju

Sarajevska Prevent Grupa u vlasništvu Nijaza Hastora nadmašila je vlastiti „standard" uspostavljen ranije, prema kojem je svakog dana u godini u prosjeku otvarala jedno novo radno mjesto.

Svake godine nakon osnivanja kompanije broj novouposlenih radnika rastao je za 350 do 400 novih radnika.

Danas je otvorena nova Preventova tvornica autopresvlaka u Vitkovićima kod Goražda, čija je izgradnja trajala 15 mjeseci, a gdje će biti zaposleno 740 radnika.

Cjelokupna proizvodnja Preventove tvornice u Vitkovićima bazirana je na izradi autopresvlaka za novi VW-ov automobil „Golf A7", čiji će se prvi primjerci pojaviti na tržištu krajem ljeta.

S novom tvornicom u Vitkovićima, Prevent Grupa se učvrstila na poziciji najvećeg privatnog poslodavca u regiji, s ukupno nešto više od 18.000 uposlenih radnika, od kojih je najveći broj (više od 5.000) uposleno u BiH, u Preventovim pogonima za proizvodnju autodijelova, prodajnoj mreži i servisima ASA, Mojoj banci, osiguranju i drugim organizacijama koje posluju pod zajedničkim krovom Grupe.

 

Prevent je u BiH započeo s radom 1999. godine s ukupno 50 uposlenih radnika, nakon čega je praktično svake godine izgradio novu ili kupio neku od postojećih tvornica autodijelova.

 

U posljednjih nekoliko godina, Prevent je imao nekoliko zapaženih akvizicija u svijetu: kupio je tvornicu sjedišta Eybl sa sjedištem u Austriji, koja ima proizvodne pogone u Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji; kupio je i veliku tvornicu za preradu kože u Francuskoj te tvornicu RIO glas za izradu automobilskog stakla, kao i tvornicu RWB u Njemačkoj, koja je specijalizirana za proizvodnju automobilskih sjedišta itd.


Na kraju pogledajte...


Fotografije s otvorenja proizvodnog pogona "Prevent"


Goražde - otvaranje proizvodnog pogona "Prevent" - Video


(BH news)


Category: Privreda | Views: 1156 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus