Main » 2012 » August » 28 » Visoka delegacija Islamske Republike Iran, i direktor BIRDS-a posjetili Općinu Goražde
19:17
Visoka delegacija Islamske Republike Iran, i direktor BIRDS-a posjetili Općinu Goražde

Visoka delegacija Ministrstva poljoprivrede Islamske Republike Iran na čelu sa direktorom iranske humanitarne organizacije BIRDS Muhammedom Džarjanijem ( Mohammad Jaryani ) sastala se danas sa načelnikom Općine Goražde mr. Muhamedom Ramoviće i njegovim saradnicima. Tom prilikom, razgovarano je o dosadašnjim projektima koje je Islamska Republika Iran realizovala na području općine Goražde posredstvo iranske humanitarne organizacije BIRDS.

Naime BIRDS već duži niz godina djeluje na području općine Goražde i do sada je realizovala niz projekata koji se odnose naročito na podsticaja poljoprivrednoj proizvodnji i projekte iz oblasti edukacije ( kursevi šivenja i obuke na računarima, kao i niz predavanja na temu poljoprivredne proizvodnje ). Kako je danas najavljeno, Islamska Republika Iran će i dalje ulagati na području općine Goražde, a načelnik mr. Muhamed Ramović je predložio niz projekata, a neki od njih su nastavak pomoći poljorivrednicima, zatim projekat uređenja Iranskog šetališta kao i druge projekte, te iskoristio priliku da se zahvali kako Islamskoj Republici Iran tako i iranskoj humanitarnoj organizaciji BIRDS na dosadašnjoj pomoći.

Nakon sastanka Delegacija je posjetila Hubjere, gdje je realizovan projekat rekonstrukcije plastenika koji su uništeni za vrijeme poplava koje su zadesile Općinu Goražde u decembru 2010.godine.

(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 355 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus