Main » 2011 » November » 29 » Vlada BPK-a Goražde nagradila učenika Vedina Klova
18:35
Vlada BPK-a Goražde nagradila učenika Vedina Klova

Za trud i zalaganje kao i uspjeh u školovanju, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović danas je, u  ime Vlade BPK Goražde, dodijelila mobilni uređaj Vedinu Klovu, učeniku osmog razreda devetogodišnje osnovne škole „Husein ef. Đozo".

Ovo je ujedno bila i prilika da ministrica Delizaimović razgovara sa Vedinom o njegovom budućem obrazovanju, te da mu poželi uspjeh u daljem školovanju.

Podsjetimo, Vedin Klovo, talentovani dječak iz Goražda, kojeg na ovim prostorima zovu „čudo od djeteta" naučio je  čitati i pisati još kad je imao tri godine, a svoje prve stihove, koji su kasnije izrasli u zbirku pjesama, napisao je sa svega šest godina. Iza sebe ima napisane dvije knjige, govori engleski i španski jezik, a na brojnim takmičenjima znanja osvaja zavidne rezultate,  kako na nivou BPK Goražde, tako i na federalnom nivou.

Iznenađen ovim skromnim poklonom, Vedin Klovo ističe da je veoma sretan i zahvalan Vladi BPK-a Goražde  i Ministarstvu obrazovanja što su baš njega odabrali za poklon koji mu je danas uručen.

(Vlada BPK-a)
Category: Razno | Views: 312 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus