Main » 2014 » Februar » 17 » Vlada BPK Goražde u program rada uvrstila mjere demonstranata
19:51
Vlada BPK Goražde u program rada uvrstila mjere demonstranata

Kolegij Skupštine i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su održali zajedničku sjednicu na kojoj je bilo govora o redovnim aktivnostima Vlade i Skupštine za ovu godinu, ali i načinima rješavanja problema na koje je ukazano na posljednjim protestima. 
Vlada BPK Goražde je svoj prvobitno planirani Prijedlog programa rada Vlade BPK Goražde doradila i u njega uvrstila određene mjere koje se odnose na dio problema koje su istaknule formalne i neformalne grupe putem demonstracija, te dio koji je predložila sama Vlada. 

"Između ostalog, to su one mjere koje su otprilike u nekim kantonima već i donesene. To je određeno smanjivanje plata za funkcionere i izabrane zvaničnike i druge mjere koje se odnose na tzv. bjeli hljeb, rad u komisijama i slično"rekao je sekretar Vlade BPK Goražde Emir Sijerčić.

Izrazio je nadu da će ove mjere naići na podršku u Skupštini i očekivanje da se Skupština o njima pozitivno izjasni i da saglasnost kako bi se krenulo sa njihovom realizacijom. 
Također, kaže Sijerčić, predviđen je i čitav niz mjera u oblasti ekonomije, socijalne skrbi, kao i  rješavanje nekih problema koji već duži niz godina opterećuju Kanton. 

Na ovoj sjednici, zakazana je sjednica za petak, na kojoj će se razmatrati pitanja vezana za godišnje zasjedanje Skupštine - Program rada Vlade, mjere i ciljevi ekonomske politike za ovu godinu, Program rada Skupštine i sve što Vlada eventualno bude kandidovala i što je do sada dostavila u proceduru. 

Naredna sjednica zakazana je za 26. februar, kada će se razmatrati i ostala pitanja u redovnoj proceduri, a imat će također i posebnu tačku - Aktuelna situacija u BPK Goražde, saopćeno je iz Vlade BPK Goražde.

(brzevijest.ba)
Category: Goražde | Views: 194 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus