Main » 2012 » Januar » 19 » Volkswagen pozitivno ocijenio Prevent Goražde
20:29
Volkswagen pozitivno ocijenio Prevent GoraždePrevent Goražde je uspješno prošao proces revizije o zadovoljavanju standarda i zahtjeva kvaliteta koji je proveo najveći evropski proizvođač automobila Volkswagen AG

Prevent Goražde je uspješno prošao proces revizije o zadovoljavanju standarda i zahtjeva kvaliteta koji je proveo najveći evropski proizvođač automobila Volkswagen AG, saopćeno je iz Preventa BH.
Time je, kako se navodi, završena i posljednja faza u cilju otvaranja proizvodnih pogona najmlađe članice Prevent grupacije u Bosni i Hercegovini.

"Velika nam je čast da smo ispunili veoma zahtjevne standarde kvaliteta renomiranog kupca i da možemo početi proizvodnju autopresvlaka u našim proizvodnim pogonima", rekao je direktor Prevent Goražde Haris Rahman.

Dodao je da se ispunjavanjem ovih zahtjeva povećava konkurentska prednost Prevent grupacije na globalnom tržištu dobavljača automobilskih dijelova, ali i doprinosi razvoju bh. društva i ekonomije kroz otvaranje novih radnih mjesta.

U proteklih nekoliko sedmica Prevent je radio na prekvalifikaciji 600 osoba koje će sada biti zaposlene u proizvodnim pogonima ove kompanije, a donedavno su se vodile na evidenciji nezaposlenih Kantonalne službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona.
Prevent Goražde je najmlađa članica Prevent Grupacije, koja u Goraždu proizvodi još i zaštitnu opremu.

(Oslobođenje)
Category: Privreda | Views: 306 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus