Main » 2014 » Juli » 5 » Započele aktivnosti na izgradnji novog stambeno-poslovnog objekta u Vitkovićima
18:02
Započele aktivnosti na izgradnji novog stambeno-poslovnog objekta u Vitkovićima

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline nedavno je započelo aktivnosti na novom stambenom projektu – izgradnji stambeno-poslovne zgrade u Vitkovićima. Projekat izgradnje ovog objekta rezultat je ubraznog razvoja industrijske zone u Vitkovićima i otvaranja novih radnih mjesta na ovom prostoru. Više detalja o novom projektu, za koji je idejno uređenje uradilo samo ministarstvo, dala je resorna ministrica Biljana Simić.

- U ovom trenutku prioritet je smještaj za radnike i obdanište za djecu. Zgrada je locirana u Vitkovićima, na samom ulazu u stambeni dio naselja na lokalitetu bivše ambulante. Prema Regulacionom planu „Vitkovići“, na ovom lokalitetu predviđena je izgradnja stambeno-poslovnog objekta koji se sastoji od prizemlja i četiri etaže – pojasnila je ministrica Simić.

U prizemlju zgrade planirana je izgradnja obdaništa površine oko 300 m² sa svim pratećim sadržajima, dok je na preostale četiri etaže, iste dispozicije, planirana izgradnja po pet stanova, od čega četiri jednosobna, dvanaest dvosobnih i četiri trosobna stana.

- Stanovi su savremeni, otvorenog tipa, veoma komforni i funkcionalni. Zgrada će se graditi po principu sufinansiranja. Dio sredstava obezbijedit će se iz prihoda od prodaje stanova i poslovnih prostora u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a dio učešćem budućih vlasnika za koje bi ministarstvo, kao i kod „Lamele-H2“, obezbijedilo povoljne uslove kreditiranja kod odabrane banke – kazala je ona.

Kako ističu u ministarstvu, s obzirom na trenutnu finansijsku situaciju u budžetu, ovakav vid finansiranja pokazao se kao jedini mogući, ali isto tako i efikasan način obezbjeđenja sredstava za izgradnju novog stambenog prostora. Uz ispunjavanje uslova koje će propisati ministarstvo, stan će moći kupiti svako ko nema riješeno stambeno pitanje, a ima mogućnost sufinansiranja njegove izgradnje.

(bpkg.gov.ba)

Category: Goražde | Views: 447 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus