Main » 2012 » Oktober » 17 » „Želim da se probudim“ gostuje u Goraždu
17:11
„Želim da se probudim“ gostuje u Goraždu

Udruženje "Alhemija film” iz Sarajeva koje trenutno implementira projekat „Heroin", podržan od strane UNDP-a, u četvrtak, 18.10. organizira Okrugli stol u Centru za kulturu Goražde, sa početkom u 19h.

„Heroin" je koncipiran kao projekat posvećen prevenciji ovisnosti o drogama, a namijenjen je, primarno, školskoj i studentskoj populaciji. Glavni sadržaj projekta je dokumentarni film pod nazivom „Želim da se probudim" koji je prvi takve vrste u našoj zemlji, ali i šire. Naime, pomenutim filmom, "Alhemija film” se problemu ovisnosti suprotstavlja na jedan surov, ali izuzetno efikasan i učinkovit način – drogom protiv droge.

U filmu „Želim da se probudim" nema glumaca, već se radnja zasniva na stvarnim licima koji govore bez cenzure, ali idu i korak dalje. Upravo taj „korak dalje" je ono po čemu se ovaj projekat i ovaj dokumentarni film razlikuju od svih dosadašnjih pokušaja borbe protiv ovisnosti u našoj zemlji.

Film je primarno namijenjen srednjoškolskoj i studentskoj populaciji, te njihovim roditeljima, ali i široj javnosti, jer ovisnost o drogama je veliko zlo koje nam svima, direktno ili indirektno, prijeti svakoga dana.

Projekat je podržalo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK, te će preko 500 goraždanskih srednjoškolaca u svojim školama biti obuhvaćeno projektom u tekućoj sedmici.

Ulaz na projekciju u kino sali Centra za kulturu Goražde je slobodan, i svi oni koji imaju više od 12 godina su dobrodošli.

Alhemija film

(bpkg.gov.ba)
Category: Najave | Views: 343 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus