Main » 2012 » June » 7 » Zvanično otvorena asfaltna dionica puta Goražde - Hubjeri
20:46
Zvanično otvorena asfaltna dionica puta Goražde - Hubjeri


Povodom završetka radova na asfaltiranju dionice puta Goražde – Hubjeri danas je u mjesnoj zajednici Goražde III upriličena svečanost zvaničnog otvaranja pomenute dionice kojoj su prisustvovale mnogobrojne zvanice. Riječ je projektu asfaltirnanja puta Goražde – Hubjeri čija je ukupna dužina 1 800 metara a sam put prolazi kroz dvije mjesne zajednice tačnije MZ Goražde III i MZ Hubjeri.

Pomenuti projekat je koštao 200 000 KM a finansiran je od strane Fondacije za održivi razvoj OdRaz, Općine Goražde i Ministrstva za privredu BPK-a. Izvođač radova na asfaltiranju ove dionice bila je firma  TB Inžinjering iz Breze, a sam projekat je kako su istakli stanovnici mjesnih zajednica kroz koje prolazi put veoma važan jer veliki broj građana koristi pomenutu dionicu.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom naglasio : '' Zaista smo danas sretni što prisustvujemo ovoj svečanosti, posebno hvala predstavnicima Fondacije OdRaz koji su imali razumjevanje prema Goraždu u svim dosadašnjim projektima. Fondacija OdRaz ovaj put je finasirala sa 124 000,00 KM, 35 900,00 KM Vlada BPK-a i Općina goražde sa 40 000,00 KM ukupno projekat košta 200 000,00 KM i mislim da je jedan solidan projekat u pravo momentu za potrebe građana, povratnika i nadamo se da će sledeća trasa biti ka Kopačima i Novom Goraždu – istakao je načelnik Ramović.


Podršku projektu dala je i Fondacije za održivi razvoj OdRaz a svečanosti zvaničnog otvaranja dionice puta Goražde – Hubjeri prisustvovao je i direktor Fondacije Safet Daut koji je ovom prilikom rekao:

" Moram da iskažem osobnu radost i zahvalnost što danas djelim radost sa mještanima Hubjera za svečano puštanje u promet dionice puta do Hubjera u kojem je učestvovala Fondacija OdRaz. Naime Fondaciaj OdRaz kao Vladina organizacija, organizacija Vlade FBiH realizira programe iz nadležnosti Vlade i meni je drago da smo zajedno sa Općinom Goražde i Vladom BPK-a zajedničkim sredstvima i snagama realizovali ovaj projekat. Zahvaljujući svim učesnicima, naravno Prmijeru i Načelniku, kantonalnoj Skupštini, Općinskom vijeću a posebno građanima Hubjera koji su imali strpljenja i vlastitog angažmana završili smo ovaj projekat uspješno ".


Ono što je također bitno naglasiti jeste da su predstavnici Savjeta MZ Goražde III i MZ Hubjeri dodjelili zahvalnice za izuzetno zalaganje i doprinos u realizaciji projekta sanacije puta Goražde – Hubjeri.


(gorazde.ba)


Category: Goražde | Views: 365 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus